Snijhortensia’s maken ruimte voor moestuintjes

Persbericht Oktober 2022:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
HOOGERHEIDE – Hortensia kwekerij Maatschap Meewisse gooit het roer om en gaat moestuintjes in de kas aanbieden. De hoge gasprijzen lijden tot verandering van bedrijfsvoering. De vraag naar moestuintjes is erg hoog en de kas biedt vele voordelen ten opzichte van volkstuintjes buiten.

 Het zal u vast niet ontgaan zijn, de gasprijzen zijn afgelopen jaar flink gestegen. Net als de meeste glastuinbouwbedrijven, gebruikte ook Maatschap Meewisse veel aardgas voor de teelt van Hortensia snijbloemen. “Wanneer de prijs van gas meer dan 5x is ten opzichte van vorig jaar kunnen we alleen nog maar verliezen boeken” aldus Antoon Meewisse.

Dit najaar gaan de Hortensiaplanten plaats maken voor moestuintjes. Met grote wachtlijsten voor volkstuintjes buiten is dit concept een goed alternatief voor mensen die graag een eigen moestuin willen. De kas geeft door het broeikaseffect vele voordelen ten opzichte van een buiten-moestuin. Onder andere: Langer teeltseizoen, geen extreme weersinvloeden en snel een behagelijke temperatuur.

Iedereen heeft zijn eigen perceeltje en kan zo vaak komen als nodig is. Perceeltjes zijn al verkrijgbaar vanaf 16 m2, maar groter is ook mogelijk. Beginnende tuiniers kunnen bijgestaan worden door de eigenaars. Gebrek aan ervaring mag geen drempel zijn om te starten. Het tuinieren in de kas is fijn om even los te komen van de dagelijkse sleur en het hoofd leeg te maken. Vanaf februari 2023 is het zover en kan het nieuwe teeltseizoen voor de moestuinier worden ingeleid. Kijk op OnzeGroentekas.nl voor meer informatie.

En waar blijven die bijna 5000 hortensiaplanten vraagt u zich af? Met een beetje liefde en genoeg water heb je een mooie plant voor in de tuin, en daar was het volgende idee geboren. Zaterdag 15 oktober vanaf 9:00 uur is iedereen van harte welkom om gratis Hortensiaplanten op te halen. Op is op, dus wees er op tijd bij!

Verdere informatie:

  • Bestemd voor particulieren, niet voor handelsdoeleinden
  • Vanaf 9.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur.
  • Help elkaar met het tillen van de planten!
  • Op = op
  • Adres:

Huijbergseweg 128
4631RX Hoogerheide

Weggeefactie